“Als je de regie kwijt bent, dan vecht je totdat je die terug hebt"


Mijn leven is niet altijd gemakkelijk geweest. Na een moeizame jeugd viel ik op mijn 18e in handen van een loverboy waarna ik ruim 1,5 jaar in een uitbuitingssituatie zat. Als meerderjarig slachtoffer viel ik buiten vrijwel alle hulpverlening. 

 

Op eigen kracht én met hulp van mijn omgeving wist ik hieruit te ontsnappen en kon ik mijn leven opnieuw opbouwen. Dit heeft heel veel strijd gekost. Ik had letterlijk niets: geen geld, schulden, geen eigenwaarde, geen zelfvertrouwen, geen kennis van zaken. 

 

Maar het is me gelukt. Door heel hard te werken, keihard te vallen en weer op te staan en dat keer op keer. In die periode begon ik met sporten en ik kan zeggen dat dit mijn leven écht richting heeft gegeven en een grote, misschien wel de grootste, rol heeft gespeeld in de verwerking. 

Sport heeft mij geleerd verantwoordelijk te nemen over mijn leven, goed voor mijn lichaam en geest te zorgen, regie te pakken en niet weg te zakken in een slachtofferrol. 

 

We hebben allemaal een verhaal. Maar het gaat erom wat je ermee doet. Het is echt oké om soms even stil te staan bij je shit en daar heel hard van te balen. Zolang je jezelf niet verliest in allerlei snelle oplossingen: verslaving, schulden en 1001 excuses om dingen niet te doen. 

 

Ik geloof echt in onze innerlijke kracht en besloot in 2016 voor het eerst met mijn verhaal naar buiten te treden. 

 

In 2017 volgde ik de post-hbo ‘bestrijding mensenhandel’ en heb mij in de afgelopen jaren naast mijn studie tot verpleegkundige verdiept in onderwerpen als mensenhandel en ondermijnende criminaliteit. Door mijn ervaring te koppelen aan kennis en expertise weet ik deze werelden inzichtelijk te maken. 

 

In 2021 verscheen mijn boek: ‘Sameena, mijn ultrarun uit de gedwongen prostitutie’, waarin ik de wereld van seksuele uitbuiting op een rauwe, maar zeer realistische manier inzichtelijk maak. 

Het is een verhaal van veerkracht, doorzetten, soms keihard afzien maar vooral van hoop. 

 


' We all have the ability to come from nothing to something'
- David Goggins -